Вітаю Вас, Гість | RSS
Меню сайту
Starovyna.at.ua
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Лютий » 8 » Місяць виявився багатшим ніж ми собі уявляли
11:10
Місяць виявився багатшим ніж ми собі уявляли

NASA підвело підсумки Місячного експерименту вартістю 79 мільйонів доларів. З'ясувалося, що єдиний супутник Землі є значно багатшим, ніж ми собі уявляли.

Проект LCROSS був здійснений декілька років тому. Спочатку в місячну поверхню в районі кратера Кабеус, який знаходиться неподалік від південного полюса, зі швидкістю 9000 кілометрів на годину врізалася відкинута верхня ступінь ракети. Слідом за верхньою ступінню, на чотири хвилини пізніше летів сам корабель, обладнаний спеціальними камерами, які записали піднятий першим ударом шлейф частинок грунту і місячного пилу. Гіпотеза вчених полягала в тому, що в нижній частині кратера Кабеус, де ніколи не показується сонце, за мільярди років скупчилися речовини, які важко виявити на інших ділянках супутника.

Розрахунок виправдався, місячний грунт виявився набагато багатшим, ніж людство представляло собі раніше. Вчені з університету Брауна проаналізували отримані дані і виявили дивно багату суміш, яка крім срібла включає воду і гідроксил, чадний газ, діоксид вуглецю, аміак і чистий натрій. «Це місце схоже на скриню зі скарбами - сполуками, які поширені на Місяці, але зберігалися в постійній тіні», - заявив провідний автор статті, геолог Пітер Шульц з університету Брауна.

Читайте також: "Що буде,якщо Земля зупиниться"

 

Земля,космос,наука,таємне та непізнане

Повернутися до - Цікавих новин,фактів

Перейти до - ТВ онлайн / TV online

Категорія: Земля,космос,наука,таємне та непізнане | Переглядів: 655 | Додав: Admin | Теги: Місяць, NASA, moon, луна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Site Translator
UA FM
Радіо України
Курс Валют
информация по изменению курса
banker.ua
Вхід на сайт
Пошук