Вітаю Вас, Гість | RSS
Меню сайту
Starovyna.at.ua
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Лютий » 15 » Чому дітей варто залучати до домашньої роботи?
21:37
Чому дітей варто залучати до домашньої роботи?

Згадуючи своє дитинство, напевно перш за все нам на думку приходять веселі ігри або шкільні друзі. І при тому ми забуваємо про те, що крім забав у нас були і обов'язки - обов'язки по дому.

Не так давно "Wall Street Journal" опитав американців, і з'ясувалося, що 82% респондентів в дитинстві допомагали своїм батькам по господарству. Однак тільки 26% опитаних вимагають такої ж допомоги від своїх дітей . Мабуть, статистика в нашій країні приблизно така ж. Адже нам, дорослим так хочеться, щоб наше чадо мало "справжнє" дитинство, в якому немає місця для нудних обов'язків.

Психолог Річард Ренді, коментуючи підсумки опитування сказав: "Ми перестали робити одну дуже важливу річ, яка може допомогти дитині в майбутньому досягати успіху - залучати її до роботи по дому".

І ми згодні з психологом! Адже ті навички, які малюк отримає в процесі такого нецікавого йому прибирання, потім ой як знадобляться в житті!

Тренування волі

Йому хочеться на вулицю, поганяти з друзями на великах, а доводиться мити за собою посуд і акуратно складати його. Обов'язковість - то якість, яка допоможе йому виконувати хоч і нудну, але важливу або вигідну роботу.

Навчання самостійності

Навички самообслуговування - це якраз те, що допоможе трохи старшій дитині стежити за собою в студентському гуртожитку або у власній квартирі.

Спрямованість на результат

Звичайно, мама може перестелити аби як заправлене ліжко, а може змусити дитину переробити погано виконане завдання. І це буде правильніше, адже в дорослому житті доведеться самому відповідати за якість своєї роботи.

Організованість

Дитині дуже хочеться встигнути виконати мамине завдання до початку улюбленого мультсеріалу, а потім ще й вчасно зробити уроки? Значить, він навчиться розподіляти свій час і встигати все робити вчасно.

Уміння підкорятися

Ви прекрасно розумієте, що дитина на початку своєї трудової кар'єри явно не буде працювати великим начальником. Йому будуть давати вказівки і доручення, дорікати за помилки  - зовсім як ви, коли доручаєте йому частину домашньої роботи.

Тренування логічного мислення

Для того щоб завантажити брудну білизну в пральну машину або якісно прибрати в своїй кімнаті, треба продумати про послідовність дій.

Розуміння мети

Навіть найнеприємніша робота може виконуватися із задоволенням, якщо дитина розуміє її сенс і мету. Наприклад, прибравши іграшки до приходу гостей. Або помити підлогу для того, щоб в будинку було відчуття свіжості.

Задоволення від процесу праці

Так, можливо, чашка ідеально помиється не з першого разу, зате яке задоволення - побачити успіх своїх зусиль! Саме так дитина потім буде реагувати на відмінно виконаний робочий проект.

Системність

Роботу по дому неможливо виконати один раз і на все життя, це системна праця, якою доводиться займатися щодня. Так само, як і кар'єрою на роботі, і відносинами в сім'ї.

Читайте також: "Які фото дітей не варто викладато в соцмережі"

 

Повернутися до - Сім'я,Він & Вона

Повернутися до - Цікавих новин,фактів

Перейти до - ТВ онлайн / TV online

Категорія: Сім'я,Він & Вона | Переглядів: 1596 | Додав: Admin | Теги: робота, сім'я, работа, родители. семья, дети, Діти батьки | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Site Translator
UA FM
Радіо України
Курс Валют
информация по изменению курса
banker.ua
Вхід на сайт
Пошук