Вітаю Вас, Гість | RSS
Меню сайту
Starovyna.at.ua
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Вересень » 8 » Вражаючі фото від NASA...
22:06
Вражаючі фото від NASA...

Як завжди,NASA радує нас вражаючими зображеннями космічного простору. До Вашої уваги чергова підбірка кращих фото останнього часу,зроблених за допомогою телескопа Хабл.

Петлеподібна Галактика - вражаючий об'єкт,який знаходиться в сузір'ї Риб,на відстані 100 млн світлових років від Землі. Довгий хвіст галактики вказує на те,що вона почала втрачати гравітацію. Але почалося це дуже давно - близько 150 млн років тому,в часи,коли на Землі панували динозаври. Від обертання в галактиці стиснувся міжзоряний газ,що спричинило зону активного зореутворення у вигляді двох яскраво-синіх дуг,що виходять зсередини. Цікавим є й те,що дана галактика має галактику-супутницю,яку видно на фото.

У всесвіті багато таких галактик - розтягнутих,перекручених,з дивовижними формами,причиною чого є вплив гравітації інших космічних об'єктів.

Галактика NGC 1566 - знаходиться в сузір'ї Золотої Риби,на відстані 40 млн світлових років від Землі. Це друга по величині Сейфертівська галактика. Такі галактики відрізняються тим,що мають дуже яскраве,активне ядро,що може свідчити про наявність там надмасивної чорної діри,яка може бути в мільйони разів більшою за наше Сонце.

Дивовижне видовище - планетарна Туманність Метелика,яка знаходиться в сузір'ї Змієносця,на відстані 2100 світлових років від Землі. Два райдужні "крила" газу струменями розносяться в різі сторони зі швидкістю одного мільйона кілометрів на годину. Це явище є наслідком одного з останніх етапів життя двох зірок в центрі туманності,які є її парним центром. Зірки вже втратили свої зовнішні шари,а тепер в космос викидаються залишки ядер,що й супроводжується таким яскравим світловим шоу.

 

 

І ще декілька видовищних космічних пейзажів.

Читайте також: "Велетенська чорна діра прокинулася в нашій галактиці"

 

 

Земля,космос,наука,таємне та непізнане

Повернутися до - Цікавих новин,фактів

Перейти до - ТВ онлайн / TV online

Категорія: Земля,космос,наука,таємне та непізнане | Переглядів: 533 | Додав: Admin | Теги: фото НАСА, фото космосу, NASA, NASA image | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Site Translator
UA FM
Радіо України
Курс Валют
информация по изменению курса
banker.ua
Вхід на сайт
Пошук