Вітаю Вас, Гість | RSS
Меню сайту
Starovyna.at.ua
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Січень » 14 » Відкриття перукарні - ідея власної справи
13:21
Відкриття перукарні - ідея власної справи

Перукарі - це фахівці, які ніколи не залишаться без роботи, адже такі послуги, як стрижка, укладання, фарбування, завивка, завжди будуть користуватися популярністю. Так що відкриття власної перукарні при грамотному підході може виявитися досить вигідною бізнес-ідеєю. Організовувати будь-яку справу з нуля важко, але якщо мати чітко вибудований план, залучити допомогу професіоналів, то з великою часткою впевненості можна очікувати успіху.

Перукарська справа - це справжнє мистецтво, і головний творець в ньому - звичайно ж, сам перукар, але щоб ваш бізнес став успішним, мало лише знайти досвідчених і талановитих майстрів. Саме приміщення перукарні повинно бути зручним для роботи, затишним і комфортним для клієнтів, а також (що важливо) відповідати всім існуючим будівельним нормам, санітарним та іншим вимогам, передбаченим законодавством. У справі проектування саме такого закладу вашим незамінним помічником стане проектна організація. З її допомогою ваші дизайнерські ідеї щодо зонування, обробки перукарні, оснащення всіма необхідними інженерними комунікаціями будуть реалізовані з урахуванням всіх нормативів, а технічна та інша документація будуть узгоджені у відповідних інстанціях без затримок. Погодьтеся, такий варіант розвитку подій виглядає більш привабливим, ніж той, в якому ви самостійно бігаєте по кабінетах, стикаєтеся з поверненням документів з причини наявності помилок і т.д.

Отже, де ж можна розмістити перукарню і які вимоги пред'являються до приміщення і його комунікаційного оснащення? Поговоримо про найважливіші нюансах.

 

 

Розташування та площа перукарні

Відкрити перукарню можна і в центрі міста, і в спальному районі, і в одному з павільйонів торгового центру, і у звичайнісінькій квартирі, розташованій на першому поверсі. Правда, в останньому випадку вам буде необхідно спочатку перевести приміщення в нежитловий фонд, а також здійснити перепланування так, щоб вхід був не через під'їзд, а з вулиці - з зручними і безпечними сходинками, яскравою і привабливою вивіскою. У справі перепланування вам якраз і буде потрібен такий помічник, як проектна організація.

Що стосується площі приміщення, то вона прямо залежить від кількості майстрів, які обслуговуватимуть клієнтів (в перукарському справі прийнято це називати кількістю крісел). Необхідно,щоб на кожного фахівця була відведена встановлена нормами СЕС кількість кв.м площі. Крім того, розмірковуючи про те, як відкрити перукарню, необхідно передбачити наявність підсобних приміщень, де буде проводитися прання та зберігання рушників, побутової хімії і т.д. Нерідко зону з раковинами для миття голови розташовують в окремій кімнаті, причому на кожного майстра має припадати по одній раковині.

Інженерні комунікації

У перукарському залі повинно бути достатньо світла, щоб майстри могли робити по-справжньому якісні стрижки, укладки, фарбування і т.д. Додайте до освітлення живлення фенів, щипців для завивки, пральної машини, можливо, бойлера - навантаження на електромережу виходить досить суттєвим. Це обов'язково необхідно врахувати при плануванні системи електропостачання перукарні.

Йдемо далі. Багатьом клієнтам майстри будуть мити голову (перед стрижкою або укладанням, після фарбування і т.д.). Це означає, що системи водопостачання (особливо гарячого) і каналізації повинні працювати справно і бути розрахованими на солідні навантаження.

Де водні процедури - там і підвищений рівень вологості повітря. Крім того, перукарі найчастіше працюють із барвниками і укладальними засобами, що мають різкий запах. Ми підводимо вас до того, що нормальна робота перукарні неможлива без потужної системи вентиляції. При тому, якщо мова йде про квартиру, то вентиляція повинна бути облаштована окремо від внутрішньобудинкової. Ось така непроста справа - спроектувати «правильну» перукарню. Саме тому ми і радимо не скупитися і залучити на допомогу професіоналів на цьому етапі,що згодом окупиться з лишком.

Успіхів вам у бізнесі і тільки задоволених клієнтів!

Читайте також: "4 поради,як підвищити свої доходи"

 

 

Повернутися до - Робота,своя справа,фінанси

Повернутися до - Цікавих новин,фактів

ТВ онлайн / TV online

Категорія: Робота,своя справа,фінанси | Переглядів: 1724 | Додав: Admin | Теги: власна справа, перукарня | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Site Translator
UA FM
Радіо України
Курс Валют
информация по изменению курса
banker.ua
Вхід на сайт
Пошук