Вітаю Вас, Гість | RSS
Меню сайту
Starovyna.at.ua
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Серпень » 3 » Велетенська чорна діра "прокинулася" в нашій галактиці
19:30
Велетенська чорна діра "прокинулася" в нашій галактиці

В сузір'ї Лебедя прокинулася велетенська чорна діра - таку цікаву новину поширили астрономи NASA.

За їхньою інформацією,чорна діра в системі V404 Cygni,яка знаходиться в сузір'ї Лебедя "спала" 26 років,але нещодавно вчені за допомогою телескопа Burst Alert Telescope зафіксували сплеск гамма-випромінювання від неї. Востаннє така активність фіксувалася в 1989 році.

Дана чорна діра цікава тим,що вона має зірку-напарницю і система V404 Cygni складається саме з них. Але зірці не пощастило - чорна діра поступово поглинає її і це дивовижне явище навіть можна спостерігати в телескоп в моменти,коли чорна діра знаходиться у відносно спокійному стані. Та за словами вчених зараз вона веде себе непередбачувано,змінюючи блиск за декілька годин і навіть хвилин.

 

 

"Подія за якою ми спостерігаємо однозначно з тих,які можна побачити один раз в своїй кар'єрі" - говорить спеціаліст Європейського космічного агентства Ерік Куулкерс і додає що для отримання максимальної інформації  з системи V404 на неї в даний момент направлено безліч як наземних,так і орбітальних телескопів. 

Читайте також: "Чарівна Земля. Ісландія"

 

 

Земля,космос,наука,таємне та непізнане

Повернутися до - Цікавих новин,фактів

Перейти до - ТВ онлайн / TV online

Категорія: Земля,космос,наука,таємне та непізнане | Переглядів: 507 | Додав: Admin | Теги: Созвездие Лебедя, Black Hole, Cygnus constellation, сузір'я Лебедя, Черная дыра, Чорна діра | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Site Translator
UA FM
Радіо України
Курс Валют
информация по изменению курса
banker.ua
Вхід на сайт
Пошук