Вітаю Вас, Гість | RSS
Меню сайту
Starovyna.at.ua
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Грудень » 28 » В Угорщині знайдено останки Мозазавра
22:04
В Угорщині знайдено останки Мозазавра

Палеонтологи на території сучасної Угорщини виявили фрагменти чергового монстра з далекого минулого. Фахівцями були знайдені останки прісноводної стародавньої рептилії, яка жила на Землі 84 млн років тому. На думку вчених, ними був виявлений представник сімейства мозазаврів, які представляли собою щось середнє між китами і крокодилами.

Мозазаври мали дуже довгі шиї, традиційні для плезиозаврів, проте до цих пір вважалося, що мозазаври мешкали в морській воді, тоді як новий вид був прісноводним і все своє життя проводив у воді. Ласло Макаді, палеонтолог з Музею природної історії Угорщини, стверджує, що їхня знахідка говорить про те, що мозазаври могли дуже швидко адаптуватися до мінливих умов навколишнього середовища і деякі представники даного сімейства мешкали в морському середовищі, а інші - в прісноводному.

 

 

Останки нового виду, що отримав назву Pannonia Saurus, були знайдені під час робіт у вугільній шахті на заході країни. Вчені говорять, що тут були виявлені "сотні" різних останків мозазавров і не виключено, що навіть серед прісноводних мозазавров були різні види.

Фахівці говорять, що в сучасних умовах дуже рідко можна знайти відразу кілька останків доісторичних ящерів, а тим більше останки дорослих і молодих особин,як це сталося цього разу. На підставі досліджень молодих і дорослих особин фахівці сподіваються краще зрозуміти дане сімейство доісторичних ящерів.

Судячи з віку останків, мозазаври жили у верхньому крейдовому геологічному періоді, коли території сучасної Центральної Європи була вкриті прісними водами, які з'єднувалися з океаном, крім того, 84 млн років тому тут був тропічний клімат, що робить мозазаврів досить теплолюбивими особинами. Зараз у вчених немає єдиної точки зору щодо того, чи виходили Pannoniasaurus на поверхню або ж весь час проводили під водою.

Так чи інакше, але вже тоді прісноводні водойми були домом для риб, черепах, ящірок, крокодилів і динозаврів. Причому, дослідники вважають, що саме Pannoniasaurus знаходилися в ланцюжку харчування на самому верху й у природному середовищі майже не мали загроз для свого існування. В цілому, дослідники вважають, що за своїми манерами і звичками Pannoniasaurus були дуже схожі на крокодилів.

Читайте також: "Місця,які заборонені для показу в Google Maps"

 

 

Земля,космос,наука,таємне та непізнане

Повернутися до - Цікавих новин,фактів

Перейти до - ТВ онлайн / TV online

Категорія: Земля,космос,наука,таємне та непізнане | Переглядів: 1131 | Додав: Admin | Теги: Мозазавр, Палеонтологія, Угорщина | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Site Translator
UA FM
Радіо України
Курс Валют
информация по изменению курса
banker.ua
Вхід на сайт
Пошук