Вітаю Вас, Гість | RSS
Меню сайту
Starovyna.at.ua
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Січень » 18 » В Австрії знайдено доісторичний мобільний телефон
19:36
В Австрії знайдено доісторичний мобільний телефон

У ході розкопок в австрійському місті Зальцбург археологи виявили старовинний предмет, схожий на сучасний мобільний телефон.

Копія гаджета зроблена з глини в XIII столітті нашої ери. Мобільний телефон складається з екрану і клавіш, на яких шумерським клинописом зроблені написи. Це 800-літній виріб дуже схоже за формою на сучасні смартфони. Поки вчені не з'ясували, звідки взявся древній пристрій, і кому він міг належати.

Хоча артефакт був знайдений в культурному шарі XIII століття, археологи не виключають його створення ще за часів цивілізації шумерів, що існувала більше п'яти тисяч років тому. Однак шумерська цивілізація знаходилася на території сучасного Іраку, що досить далеко від Австрії.

Тим часом інтернет-користувачі активно пропонують свої версії походження незвичайного предмета. За однією з версій, жителі того часу входили в контакт з інопланетянами, які і дали їм цю річ. Також учасники обговорення розглядають варіант подорожі в часі.

 

 

Деякі користувачі вважають, що схожий на мобільний телефон предмет є частиною шумерської глиняної таблички. На їхню думку, серед кількох тисяч знайдених шумерських табличок дійсно можна знайти такі, що будуть схожі і на інші сучасні пристрої.

Таємнича шумерська цивілізація

Стародавня шумерська цивілізація залишила після себе безліч глиняних табличок, на яких вигравірувані різні написи, які надряпані паличками прямо на глині. Вчені називають таку писемність клинописом. Вважається, що її винайшли самі шумери. Найдавнішою знахідкою шумерської писемності стала табличка з Кіша. Вона датується 3500 роком до н.е.

Вважається, що шумери винайшли не тільки клинопис, але і систему числення, яка використовується й донині. Також шумерській цивілізації приписується багато інших винаходів: колесо, сільськогосподарські знаряддя, гончарний круг, іригаційна система та інші речі.

На думку вчених, ця цивілізація була дуже високорозвиненою. Вона мала не тільки високі технології, а й добре розвинену соціальну організацію з монархічною формою правління. У шумерів була своя релігія і високі моральні цінності.

Читайте також: "Не вистачає адреналіну: влаштуйте побачення з акулою"

 

 

Повернутися до - Хоббі,туризм,археологія

Повернутися до - Цікавих новин,фактів

Перейти до - ТВ онлайн / TV online

Категорія: Хоббі,туризм,археологія | Переглядів: 1100 | Додав: Admin | Теги: Зальцбург, Шумерська цивілізація, Австрія, археологія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Site Translator
UA FM
Радіо України
Курс Валют
информация по изменению курса
banker.ua
Вхід на сайт
Пошук