Вітаю Вас, Гість | RSS
Меню сайту
Starovyna.at.ua
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Листопад » 18 » "Український Діснейленд" в Кіровограді
12:24
"Український Діснейленд" в Кіровограді

“Український Діснейленд” – саме так називають одне з найгарніших туристичних місць в Україні,казковий дендропарк в Кіровограді.

Кіровоград – відносно молоде місто,і тому на відміну від багатьох міст України,які мають дуже давню історію не може похвалитися великою кількістю визначних історичних пам’яток. Але є в Кіровограді місце,яке неабияк приваблює увагу туристів – це місцевий дендропарк,неперевершений послідовник голландського парку Кекенхоф,в якому навесні неймовірною красою розцвітають 150 тисяч голландських сортів тюльпанів,перетворюючи навколишню місцевість в справжній казковий пейзаж.

 

 

Поряд з цілими полями тюльпанів ростуть рідкісні види дерев та рослин,таких як айлант, бундук, каркас західний, ірга канадська, тамарикс, жасмин садовий та інші. А доповнюють композиційні елементи парку цілий ряд атракціонів з широким спектром розважальних послуг, а також дивовижної краси алеї та впорядковані зони для відпочинку.

До недавнього часу відвідувачів парку вражав свєю величчю красень – дуб, якому за легендою було вже 1000 років віку. Фельдмаршал Потьомкін часто проводив біля нього військові наради,тому й називали його “Потьомкінським”. Неподалік дуба було джерело з цілющою водою,де подорожні могли втамувати спрагу та відпочивши ввідновити свої сили. Можливо тому в парку,неподалік місця де ріс могутній дуб навесні зацвітає дібровний тюльпан,якого занесено до Червоної книги України.

Алеї з тюльпанами справді вражають своєю красою – на мить здається що ти не в центрі України, а десь в казці Діснея, або на території розкішних маєтків голландії. А атракціони та розваги для всіх – і малих і дорослих дають змогу відволіктися від сьогодення та доповнюють цей чудовий та мальовничий куточок.

Читайте також: "Розпочато трансляцію каналу UA|TV"

 

Повернутися до - Про Україну,історія

Повернутися до - Цікавих новин,фактів

Перейти до - ТВ онлайн / TV online

Категорія: Про Україну,історія | Переглядів: 2162 | Додав: Admin | Теги: Кіровоград, дендропарк, Кіровоградський дендропарк | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Site Translator
UA FM
Радіо України
Курс Валют
информация по изменению курса
banker.ua
Вхід на сайт
Пошук