Вітаю Вас, Гість | RSS
Меню сайту
Starovyna.at.ua
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Грудень » 1 » Правила для фрілансера початківця
11:55
Правила для фрілансера початківця

Ходити на роботу це важко,не цікаво і малоприбутково - фріланс,ось де вихід,вирішили Ви. Фрілансери - люди,які шукають собі роботу в мережі інтернет - будь-то написання статей,створення програмного забезпечення чи редагування текстів,і виконують її самостійно. Завдяки своїм перспективам і перевагам даний вид діяльності набуває дедалі більшої популярності.

Взагалі,на перший погляд може здатися що фрілансери,це безтурботні люди,які не мають сварливих начальників,працюють коли забажають і мають массу часу для власних потреб. Та все не так просто. Ці привілеї життя затьмарюють і чималі недоліки цього роду занять - постійний пошук клієнтів для виконання роботи,адже той хто замовив її сьогодні завтра може її й не замовити,готовність в будь-який момент кинути відпочинок з друзями чи вечерю з сім'єю для виконання термінового замовлення,адже чекати ніхто не буде,а конкуренція в світі фрілансу доволі жорстка...

Отож,якщо Ви все ж вирішили спробувати свої сили в світі фрілансу,візьміть на "озброєння" декілька правил,які обов'язково необхідно виконувати фрілансеру початківцю.

Створіть своє робоче місце

Перше що необхідно зробити - це створити своє робоче місце. Без нього буде доволі складно налаштуватися на роботу,ваші рідні не будуть розуміти що Ви робите,не будуть серйозно сприймати Вашу нову роботу і їм буде складно пояснити що папірці,на яких Ви робите записи не можна викидати,а на комп'ютері не потрібно вимикати ввімкнені програми і включати мультики. Обладнайте Ваше робоче місце так,щоб з мінімум виділеного місця вийшов максимум зручності,і щоб Вам було приємно там знаходитись.

Намітьте цілі

Обов'язково сформулюйте для себе свої цілі,чого Ви бажаєте досягти. Розробіть список,чи графік досягнень - на тиждень,місяць,рік і більше. Ви повинні розуміти яка Ваша мета,і поступово,не вибиваючись з графіка йти до неї. Зараз Ви в набагато виграшному положенні ніж працівники якогось підприємства - Ви самі собі встановлюєте мету,самі йдете до неї і самі контролюєте виконання. В цьому є й мінуси,завжди хочеться дати собі слабинку,для того й існує наступний пункт.

 

 

Встановіть правила

Тепер Ви - міні-підприємство,яке працює самостійно. Допомоги,підказок чи настанов ні від кого чекати не варто,тому необідно виробити свої власні правила і чітко їх дотримуватись. Які правила потрібні? Наприклад - щодня писати дві,можливо три чи більше статей,це правило,і від нього не можна відступати,чи щодня знаходити не менше одного-двох замовлень і виконувати їх. При роботі не вмикати телевізор а перерви на каву робити не частіше одного разу на три години... Такі правила допоможуть дисциплінувати себе і не давати собі розслабитися. 

Складіть графік роботи і відпочинку.

Вас переповнює ентузіазм,і здається що працювати можна цілодобово,а ніч - чудовий час для роботи! Запам'ятайте,цього робити не варто,адже Ваш організм не "залізний" і може не витримати такого темпу. До розладів здоров'я може додатися апатія та розчарування у своїй справі. Можна банально "перегоріти",користуючись спортивним терміном. Краще розрахувати свої сили на довгу дистанцію,працювати щодня,не вибиваючись з сил,і успіх неодмінно прийде.

Підготуйте рідних

Повідомте своїм рідним,що Ви вирішили зайнятися фрілансом,і донесіть до них те,що це така ж робота,як і всі інші. Якщо Ви цього не зробите,всім буде здаватися що Ви просто гаєте час в соцмережах,а не заробляєте гроші. Також поясніть,що в час роботи Вас не варто турбувати,а краще зробіть табличку на кшталт - "Тихо,я працюю". Нехай це виглядає трохи комічно,але згодом всі звикнуть що Ви дійсно працюєте,і відволікати Вас будуть менше.

Аналізуйте зроблене,підводьте підсумки та складайте план роботи

Обов'язково раз на тиждень,краще в суботу чи неділю проводьте самі з собою щось подібне до "наради". Проаналізуйте,що Вам вдалося зробити,що ні. Де Ви могли б робити краще й швидше,де допустили помилки і обов'язково визначіть що у вийшло добре і в чому Ваші переваги,щоб бачити результати своє роботи. Також обов'язково складіть план роботи на наступний тиждень,співставивши його з графіком цілей.

Вірте в себе,не давайте лінощам здолати бажання працювати,при невдачах не розчаровуйтесь та не опускайте руки,радійте своїм успіхам - і у Вас все вийде.

 

Читайте також: "16 найдивовижніших споруд світу"

 

Повернутися до - Робота,своя справа,фінанси

Повернутися до - Цікавих новин,фактів

ТВ онлайн / TV online

Категорія: Робота,своя справа,фінанси | Переглядів: 1656 | Додав: Admin | Теги: своя справа, робота, freelance, фріланс | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Site Translator
UA FM
Радіо України
Курс Валют
информация по изменению курса
banker.ua
Вхід на сайт
Пошук