Вітаю Вас, Гість | RSS
Меню сайту
Starovyna.at.ua
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Грудень » 2 » Обираємо планшет - 7 чи 8 дюймів?
11:19
Обираємо планшет - 7 чи 8 дюймів?

Чи часто ми обираємо планшетний комп'ютер - ні! Але коли це стається,виникає питання - який вибрати,що краще? 

А в питанні "який обрати" відкривається багато підпитань - і одне з них,якого розміру обрати екран.

Раніше розрізнялися лише два основних типи планшетів - класичні 10 дюймові,як основний тип,і 7-8 дюймові,які відносились до одного сегменту,і особливо не розрізнялись. 

Пов'язано це було з габаритами і вагою 7- і 8-дюймових планшетів, а також з їх ергономікою. Їх характеристики відрізнялися не суттєво, і використовувалися ці планшети для вирішення одних і тих же завдань.

Зараз же все інакше. Прогрес не стоїть на місці, пристрої стають меншими, тоншими, легшими.

Порівняємо, наприклад, два семидюймових планшета: Nexus 7 (2012 року) і «свіжий» ASUS ZenPad C 7.

Це два досить пристойних планшета, але... Що стосується різниці в габаритах, у ZenPad вони cкладають 189x108x8,4 мм, а у Nexus 7 - 198,5x120x10,5 мм. Вага ж ZenPad - 265 г проти 340 г у Nexus 7. Різниця досить суттєва.

Як наслідок, досить сильно змінюється те, що називають Use Case (cценарій використання) 7- і 8-дюймових планшетів.

Як приклад візьмемо вже згаданий ASUS ZenPad C 7 і 8-дюймовий Acer A1 830 - два нові і доволі актуальні пристрої, але між ними вже мало спільного. Кожен з них краще підходить для вирішення певних завдань.

7-дюймовий сучасний планшет,що він собою являє?

У першу чергу це мобільний пристрій, який вміщується практично в будь-яку кишеню чи невелику сумку. Це надкомпактний девайс, що наближається за розмірами до великого смартфона.

По-друге, його можна тримати в руці як мобільний телефон.

По-третє, користуватися ним, звичайно, можна де завгодно, але розрахований він все ж в першу чергу на використання поза дому та офісу.

Відповідно, такий планшет просто зобов'язаний мати 3G, а ще краще LTE-модуль. Також бажані високоякісний яскравий дисплей IPS або Super AMOLED (інакше на сонці ви нічого не побачите), ємний акумулятор і, що важливо, вузька рамка навколо екрану. В іншому випадку такий пристрій буде незручно тримати в долоні. Все інше - на ваш смак і гаманець, але й перераховані критерії вже ознаки не найдешевшого планшета.

Подібні пристрої мають досить широке використання. Для роботи та створення контенту він навряд чи підійде, але для читання, листування в чаті, короткої відповіді на лист, перегляду відео, а також для навігації - саме те. Якщо Ви не маєте страху здатися фріком - по ньому можна навіть говорити.

А що ж таке 8-дюймовий планшет?

Він не поміститься в кишеню, але все ж його можна носити з собою в сумці, і він не так важкий, як 10-дюймовий планшет. Його вже не так зручно тримати в одній руці як 7-дюймовий,але все ж таки це робити реально,читаючи в громадському транспорті.

При цьому він цілком може слугувати «домашнім» гаджетом, на якому більш комфортно дивитися відео ніж на 7-дюймовому, «бороздити» безкраї простори інтернету, набирати не занадто довгі повідомлення і займатися іншими приємними справами. Також на ньому буде дещо зручніше займатися роботою - будь то написання статті,чи редагування фото,якщо Вам терміново доведеться взятися за таку справу поза офісом.  

Відповідно, якщо в основному Ви використовуєте такий планшет вдома, то Вам не потрібен 3G-модуль,супердисплей,великої ємності акумулятор або вузька модна рамка навколо екрану. Більш того, вона навіть шкідлива, тому що в цьому випадку при хваті однією рукою буде загороджуватись частина екрану.

Які з цього можна зробити висновки? У першу чергу - невисока ціна. Тобто незважаючи на те, що найдорожча частина планшета - це екран, при тих сценаріях використання, які ми описали, ціна семидюймового планшета, хоча це і здається на перший погляд парадоксальним, часто виявляється вищою,хоча й не завжди. Це можна проілюструвати на прикладі – 8-дюймовий Acer A1 830 коштує значно менше ніж 7-дюймовий Huawei MediaPad X1.

Але якщо Вам хочеться 8-дюймовий планшет в стилі «повний фарш», наприклад Apple iPad mini with Retina display 128Gb 3G, LTE, то будьте готові заплатити приблизно в два рази більше ніж за Huawei MediaPad X1.

7- і 8-дюймові планшети можна використовувати по-різному,і сценарії їх застосування набагато ширші, ніж в наведених прикладах. Частково вони звичайно взаємозамінні,дещо компенсуючи переваги і недоліки один одного,справа ж за нами - визначити які переваги одного чи іншого класу підходять саме для нас. 

Читайте також: "iPhone 7 буде найтоншим гаджетом"

 

Повернутися до - Комп'ютери,мобільні пристрої

Повернутися до - Цікавих новин,фактів

ТВ онлайн / TV online

Категорія: Комп'ютери,мобільні пристрої | Переглядів: 842 | Додав: Admin | Теги: планшет, Планшетний комп'ютер | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Site Translator
UA FM
Радіо України
Курс Валют
информация по изменению курса
banker.ua
Вхід на сайт
Пошук