Вітаю Вас, Гість | RSS
Меню сайту
Starovyna.at.ua
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Січень » 14 » Не вистачає адреналіну: влаштуйте побачення з акулою
14:51
Не вистачає адреналіну: влаштуйте побачення з акулою

Любительський дайвінг або занурення з маскою на відомих морських курортах - дрібниці в порівнянні з зануренням з акулами. Акваланг, ув'язнення в міцну сталеву клітку - і ви вже в компанії кровожерливих морських хижаків. Незважаючи на те, що у багатьох туристів тільки від однієї згадки про присутність акул в акваторії морських курортів холоне кров, цей вид екстремального відпочинку з кожним роком лише набирає популярність. Видання Forbes представляє добірку курортів, де зустрітися з акулами один на один можна без ризику для життя.

Зважившись на близьке знайомство з зубатою хижачкою, варто, в першу чергу, звернутися до сертифікованого дайвінг-центру чи школи, які є на кожному великому курорті. Там допоможуть правильно підготуватися до занурення, проведуть детальний інструктаж і здійснять повний супровід при зануренні. Вартість знайомства з кровожерливими істотами - близько $ 150.

ПАР: Акуляча Алея

У Кейптауні одним з найпопулярніших місць для занурень прийнято вважати знамениту Акулячу Алею - острови, де популяція білих акул найчисленніша в регіоні. Обумовлено це тим, що саме тут живуть морські котики - головна здобич акул. Перш ніж вам запропонують зайняти місце в клітці і зануритися у воду, хижачок прикормлять, викинувши за борт приманку з дрібної риби.

Ще одна зупинка - Дурбан. Тут, в Індійському океані, дайвінг з акулами може бути ще більш різноманітним, так як в тутешніх теплих водах водиться набагато більше їх видів.

 

 

Філіппіни: миролюбні гіганти

Тут вам запропонують зануритися до китових акул. Дорослі особини досягають у довжину від 12 до 50 м. Незважаючи на свої значні розміри, китова акула харчується в основному планктоном,молюсками та дрібною рибою,тому для людини особливої ​​небезпеки не становить. Більше того, часто акули ніяк на реагують на аквалангістів. На Філіппінах з китовими акулами можна поплавати в двох місцях - в селі Донсол на півдні острова Лусон і в південній частині острова Себу. Крім того, саме цей вид акул багато часу проводить на поверхні,тому поспостерігати за ними можна і з корабля.

Багами: шоу з годуванням

У водах Нью-Провіденса живе більше 40 видів акул. Найпоширеніші з них - карибська рифова акула, китова і жовта. Шоу з годуванням хижаків починається, коли до групи дайверів опускається спеціально навчена людина з величезним ящиком прикорму: дрібна риба і молюски. На трапезу часто збираються досить великі акулячі компанії - іноді до 20-25 особин. Саме в той момент, коли акули захоплені поїданням своїх улюблених ласощів, у туристів є можливість вивчити зовнішність і вдачу одних з найнебезпечніших та найбільших морських жителів.

Мексика: тільки в клітці

В околицях Канкуна в Мексиці вас чекає побачення з китовими акулами. Вони припливають до острова Холбош в Мексиканській затоці з травня по вересень. До хижаків можна наближатися настільки, наскільки у туристів вистачить хоробрості, головне - не заважати звичному укладу життя акули, тоді вона ніяк не відреагує на сміливих дайверів. Зазвичай занурення відбувається в групах по дві людини разом з інструктором.

На острові Гуадалупе можна познайомитися з великою білою акулою. Це місце вважається одним з кращих для спостереження за морськими мешканцями. Завдяки теплим і прозорим водам видимість досягає 30 м. З білою акулою жарти погані - тому спостерігати за хижачкою доведеться з клітки, яку занурюють на невелику глибину (від 1,5 до 7 м). В одній клітці, крім інструктора, вміщається ще 3-4 людини.

Фіджі: бар’єр безпеки

У Тихому океані поблизу острова Фіджі в кристально чистих водах туристів чекає зустріч з тигровими і білими акулами, а також з чорною та сірою рифовою акулою і багатьма іншими більш дрібними представниками виду. У супроводі досвідчених інструкторів група аквалангістів занурюється на глибину до 25 м і впритул підходить до штучного бар'єра, який огороджує хижаків від туристів, тим самим гарантуючи їм безпеку. Все найвражаюче відбувається на арені - саме так прийнято називати місце годування акул. Глибинне занурення триває приблизно 20 хвилин, після чого група піднімається на риф, де мешкають невеликі білі і чорні рифові акули.

Куба: лимонна,шовковиста акула та акула-нянька

Острів Свободи - місце для зустрічі з шовковистою, лимонною, чорнокрилою акулами, а також акулою карибських рифів і акулою-нянькою. Найпопулярніше місце для дайвінгу - Плайя Санта-Лусія. Тут є шанс зустріти акулу-бика. Кращий час для занурення - з листопада по лютий. Взагалі ж на Кубі є більш ніж 40 місць для занурень.

Читайте також: "Чому варто колекціонувати монети"

 

 

Повернутися до - Хоббі,туризм,археологія

Повернутися до - Цікавих новин,фактів

Перейти до - ТВ онлайн / TV online

Категорія: Хоббі,туризм,археологія | Переглядів: 1993 | Додав: Admin | Теги: Дайвінг, дайвінг з акулами | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Site Translator
UA FM
Радіо України
Курс Валют
информация по изменению курса
banker.ua
Вхід на сайт
Пошук