Вітаю Вас, Гість | RSS
Меню сайту
Starovyna.at.ua
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Листопад » 3 » Економимо на опаленні - утеплення горища
11:38
Економимо на опаленні - утеплення горища

Тепло і затишок в оселі - це наша мрія і те,чого ми завжди прагнемо. Тому тарифи на газ і опалення змушують нас постійно працювати над тим,щоб наш дім був якомога краще утеплений,а відповідно менше втрачав тепла і заощаджував витрати.

Звичайно,можна найняти спеціалістів з утеплення,які утеплять будинок за "вищим розрядом",але не всі мають достатньо коштів для такого кроку.

Що ж ми можемо зробити самостійно,власними руками для утеплення оселі.

Відомо,що через горище будинок втрачає близько 25% тепла і саме тут ми можемо без чиєїсь допомоги провести утеплення. Благо - зараз теплоізоляційних матеріалів великий вибір. Саме з вибору такого матеріалу і варто почати утеплення.

На ринку України представлені основні види утеплювачів,це скловата,та мінеральна вата. Скловата і мінеральна вата мають багато спільного,та все ж вони різні.

Скловата має волокнисту структуру,виготовляється з сировини,з якої виготовляють і саме скло,а також з відходів скляної промисловості. Виготовляють її у вигляді рулонів та плит,і використовують для утеплення будівельних конструкцій та облицювання нерівних поверхностей при будівництві. На даний момент в Україні популярною є скловата від виробника ISOVER. Також варто відзначити марку скловати URSA,яка теж має непогані характеристики.

Мінеральна вата,або її ще називають базальтова вата також має волокнисту структуру,але отримується вона з мінеральної сировини - силікатних розплавів гірських порід,таких як габро та базальт. Мінеральна вата має чудові теплоізоляційні характеристики,і застосовується так же,як і скловата. Єдину перевагу яку має скловата перед мінеральною ватою - ціна,яка у скловати порівняно нижча. Також варто зазначити,що обидва матеріали мають високу ступінь негорючості,що дуже важливо. Однією з найвідоміших марок мінеральної вати на ринку України є марка ROCKWOOL,яка має відмінні характеристики. Також гарну якість мають ватні утеплювачі KNAUF. Та загалом який обрати - то вже на Ваш розсуд та фінансові можливості.

Як третій варінт при виборі утеплювача можна розглядати пінополістирол,простіше пінопласт,який має трохи кращі теплоізоляційні властивості в порівнянні з ватними утеплювачами,але поряд з ними має і суттєві недоліки. Перший і головний недолік - це його привабливість для гризунів,які з часом будуть розточувати його все більше й більше. Вати такого недоліка не мають,тому тут їх надзвичайна перевага. Також пінопласт не дуже підходить для покрівель складної геометрії,тому що вирізати і складати його досить незручно. 

 Так от,після того як Ви обрали вид утеплювача,необхідно вкласти його на підлогу горища. Матеріал є легким,пружним - після зняття упаковки добре розкручується та відновлює форму. Використовуючи ножниці вирізаємо потрібні контури,а рівняльною планкою підганяємо краї матеріалу.

Звичайно,при можливості бажано закрити теплоізоляцію покриттям типу ОСБ,ДСП,фанерою чи іншим,щоб мати змогу ходити по горищу.

Наступним етапом може стати утеплення з середини самого даху,але там ситуація трохи складніша,хоча цілком реальна. 

Та дякуючи утепленню лише підлоги горища,можна зкоротити витрати газу для обігріву будинку на 20%,що значно зекономить Ваш сімейний бюджет.

TVzaCompom

Читайте також: "Крилаті вислови" від Енштейна

 

Повернутися до - Житло,все для дому

Повернутися до - Цікавих новин,фактів

Перейти до - ТВ онлайн / TV online

Категорія: Житло,все для дому | Переглядів: 824 | Додав: Admin | Теги: Утеплення горища, житло, утепление чердака | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Site Translator
UA FM
Радіо України
Курс Валют
информация по изменению курса
banker.ua
Вхід на сайт
Пошук