Вітаю Вас, Гість | RSS
Меню сайту
Starovyna.at.ua
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Серпень » 19 » Цікаві новини з "Фабрики тролів"
09:15
Цікаві новини з "Фабрики тролів"

Мабуть всі ми чули історію Людмили Савчук - колишньої співробітниці компанії ООО "Интернет-исследования",яка спеціалізується на проведенні "провладної" пропаганди в Росії та за її межами.

Нагадаємо - в березні цього року розгорівся скандал,коли Людмилу Савчук звільнили з роботи в цій компанії,не виплативши зарплату і не оформивши відповідних трудових договорів,в результаті чого Савчук подала позов до суду на своїх колишніх роботодавців.

І ось,як повідомляють ЗМІісторія набула цікавого продовження - 17 серпня,Петроградський райсуд Санкт-Петербурга задовольнив позов Людмили Савчук до ООО "Интернет-исследования",змусивши останніх виплатити 1 руб. моральної компенсації позивальнику.

Людмила Савчук

Та як відмічають представники позивальника,головне не сумма компенсації - головне сам факт того,що суд офіційно визнав існування та роботу ООО "Интернет-исследования",більш відомої як "Фабрика тролів".

 

 

За словами Людмили Савчук,на роботу до ООО "Интернет-исследования" вона влаштувалася в січні 2015 року,побачивши оголошення. В її обов'язки на протязі робочої зміни входило написання п'яти і більше постів з "прокремлівською" пропагандою,ведення блогу з вихвалянням та відстоюванням політики влади та щоденним звітом про його рейтинги. Теми та напрямки для неї та інших співробітників були розроблені заздалегідь. За цю роботу вона мала отримувати зарплату у розмірі близько 40-50 тис. руб. (в сер. 15 тис. грн.-Ред.)

Та через деякий час вона побачила що її робота зводиться до банального обману громадян,введення їх в оману та маніпулювання думкою суспільства,і ці факти неабияк почали її засмучувати. Як повідомила в суді представник Савчук Дарина Сухих,її підзахисна зазнала великих моральних потрясінь,тому що була не згодна з тим що їй доводилось писати. Але вона пордовжувала робити це для збору більшої інформації,щоб вподальшому відкрито розповісти про діючу "Фабрику тролів". Та в березні її звільнили,виплативши зарплату лише за один місяць і не оформивши ніяких трудових документів,що змусило Савчук подати позов до суду,який і був задоволений.

Як заявили представники "Команди 29",яка виступає за відкриту та чесну інформацію і яка стала допомагати Людмилі Савчук у справі проти ООО "Интернет-исследования",вони не зупиняться на досягнутому. Не дивлячись на оприлюднене досьє компанії,деякі важливі документи все ж таки були приховані і вони будуть шукати змоги для подальшого їх оприлюднення.

Тож,спілкуючись у соцмережах,чи читаючи коментарі на порталах новин маємо на увазі що левова частка таких "коментів" може бути написана лише для того щоб маніпулювати нашою думкою,а не реальним висловлюванням своєї позиції в тому чи іншому питанні.

Читайте також: "Чому в Росії забороняють мультики"

 

Повернутися до - Про Україну,історія

Повернутися до - Цікавих новин,фактів

Перейти до - ТВ онлайн / TV online

Категорія: Про Україну,історія | Переглядів: 488 | Додав: Admin | Теги: ОООИнтернет-исследования, Людмила Савчук, фабрика тролей, фабрика тролів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Site Translator
UA FM
Радіо України
Курс Валют
информация по изменению курса
banker.ua
Вхід на сайт
Пошук