Вітаю Вас, Гість | RSS
Меню сайту
Starovyna.at.ua
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Листопад » 23 » Чому прискорився час?
13:24
Чому прискорився час?

Мабуть всі ми помітили – з часом щось сталося. Він вже не біжить,він летить так,що ми не встигаємо помітити куди поділися місяці й роки. Наче б то щойно почався день, а глядь, вже майже ніч,щойно зустрічали 2000-й рік,а промайнуло вже півтора десятка років. Час – що ж з ним відбувається?

Є декілька теорій,що ж впливає на час і що з ним сталося.

Скоротилася доба

Своїми думками стосовно швидшого плину часу поділився один панотець. Він переконаний – час скорочується. В даний час доба зменшилася,в порівнянні з добою більше ста років тому приблизно на 6 годин,і загалом триває 18 годин,замість 24 в минулі часи. Тому нам постійно бракує часу,дні пролітають,не даючи нам змоги зробити все заплановане.

Підтвердженням його словам є події,які спостерігаються на священній горі Афон,де ченці весь свій час проводять у молитвах. І в день,і в ночі триває читання молитов,при тому певна їх кількість повинна бути прочитана за певний проміжок часу,і з дня в день,рік у рік повторюється це суворе правило. Так от ченці згодом почали помічати,що стало не вистачати ночі для прочитання потрібної кількості молитов,і чим далі – тим більше його не вистачає,при тому що колись його вистачало не тільки для молитви,а він ще й залишався для перепочинку.

Доволі переконливим фактом стискання часу є й відкриття ченців на Святій землі,де біля гробу Господнього цілий рік горять великі лампади. Кількість масла в них розрахована так,що доливають його лише один раз - напередодні Великодня,і за рік воно завжди вигорало. Та вже не один рік ченці виявляють,що масло залишається,не встигає вигорати,тобто навіть закони горіння не встигають за часом.   

Багато людей переконані,що прискорення часу вказує на близькість кінця світу,про що й вказується в Євангелії: “ І повстане народ на народ, царство на царство,і голод та землетруси почнуться ... Тоді буде велика скорбота, якої не було від початку світу аж досі й не буде. І якби не скоротилися ті дні, не спаслася б ніяка людина … Та скоротяться ті дні заради обраних"(від Матвія 24: 7-22).

Час стискається

Скорочення доби є відлунням ще одної терії – стискання часу.

Як вважають деякі вчені,час у Всесвіті прискорюється,до чого ми пристосуватися не встигаємо. З центру нашої галактики йде надпотужний потік якоїсь енергії,в який потрапила наша Сонячна система. Це впливає на всіх нас та на сприйняття нами навколишнього середовища.

 

 

Життя сповільнилося

У Герберта Уеллса є цікаве оповідання “Новий прискорювач”,в якому головний герой створив еліксир,який прискорює діяльність організму,і за короткий проміжок часу людина може зробити те,що не встигла б зробити за довгий час. Навколишній світ при цьому здається дуже вповілненим. Ця ідея потім стала постійно використовуватися в Голівудському кіно. Фантазія фантазією,але… Можливо,що якимось чином у нас сповільнилися процеси життєдіяльності – обмін речовин в клітинах проходить довше,ми дихаємо повільніше,рідше б’ється серце. В результаті ми стали загалом повільнішими десь на 25 відсотків,відповідно час для нас плине на 25 відсотків швидше. Така версія звичайно може розглядатися,хоча вона ніяк не пояснює те,що діється з лампадами біля гробу Господнього.

Час – як енергія

Вчені мають ще одну цікаву теорію стосовно швидшого плину часу.

Вони стверджують,що час,як фізичне явище має якийсь носій,матеріальну речовину. Тобто час – це енергія,яка може змінювати щільність,і відповідно прискорюватись або уповільнюватись. При тому уповільнюється  протікання таких процесів як ядерні та хімічні реакції,розпад атомів,тощо. Також є гіпотеза,що на час впливає швидкість обертання Сонячної системи – чим швидше це обертання,тим швидше плине час і навпаки.

Білогічні чинники

Ще одна з версій,чому нам здається що час плине швидне є версія що до такого відчуття призводять наші біологічні чинники. Для прикладу наводяться новонароджені діти,у яких швидкість роботи організму є найбільшою. Вони ростуть,вчаться та починають розуміти дуже швидко. Навколишнє середовище їм вважається надто повільним. Погляньте на трохи старших дітей – вони активні,їм хочеться рухатись,їм хочеться жити швидше а час летить так довго. З віком же ця швидкість дуже уповільнюється,а час пришвидчується,і тиждень пролітає так же швидко як в юності - день.

Та як не дивно,старіння торкнулося не тільки людей. Старіє вся наша цивілізація. Колись,в епоху динозаврів,процес розпаду атома був дуже інтенсивним,що дало змогу рослинам та тваринам рости до надвеликих розмірів. Навіть наші стародавні пращури були гігантами в порівнянні з нами,підтвердження чому є в Біблії: “В ті часи велетні були на Землі – це силачі,славні люди” (Бут 6: 4).

Згодом така “буйність” ослабла,рослини і тварини зменшилися в розмірах і зараз життя уповільнилося в розвитку в сотні разів.

У всякому випадку,проблема плину часу нам не під силу,то й турбуватися чи швидко воно пролетить чи ні – не варто. А от про що варто подумати,то це про те що ми зробимо за час нашого життя. Чи будуть це вчинки позитивні,корисні,або буде навпаки – саме це і є важливим! 

Читайте також: "Крилаті вислови від Енштейна"

 

 

Земля,космос,наука,таємне та непізнане

Повернутися до - Цікавих новин,фактів

Перейти до - ТВ онлайн / TV online

Категорія: Земля,космос,наука,таємне та непізнане | Переглядів: 3073 | Додав: Admin | Теги: время, час, Time, Чому прискорився час | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Site Translator
UA FM
Радіо України
Курс Валют
информация по изменению курса
banker.ua
Вхід на сайт
Пошук